Mooiste van Kroatië ontdekken

Wij geven je de mooiste bestemmingen in Kroatië

Kroatië is de mooiste vakantiebestemming omdat het zoveel verschillende klimaten en geografische kenmerken heeft samengepakt in één klein land. Van de met sneeuw bedekte bergen tot de zandstranden, er zijn maar weinig landen die met dit prachtige land kunnen concurreren.

Het beste van Kroatië is dat elke regio een heel ander klimaat en een andere geografie heeft dan de andere regio’s. Het is alsof je meerdere vakanties in één hebt verpakt! Als je in Istrië bent, kan je op een prachtig strand zitten en zwemmen in warm water. Als je in Dalmatië bent, kan je bij het zwembad gaan zitten, een goed boek lezen en van heerlijke wijn of cocktails genieten.

Je kunt zelfs gaan wandelen of zwemmen in de Adriatische Zee als je het Nationaal Park Kornati bezoekt. Of je kunt gaan skiën in de bergen! Kroatië is ook gevuld met unieke monumenten en historische plaatsen, dus als je ergens op vakantie wilt waar de belangrijkste activiteit sightseeing is, overweeg dan zeker Kroatië als je volgende bestemming!

Het land Kroatië is niet het bekendste land onder toeristen. Je zal er echter versteld van staan hoeveel geweldige toeristische bestemmingen dit kleine land heeft!

Kroatië heeft een heleboel geweldige plekken voor een vakantie, maar dit zijn de mooiste bestemmingen in Kroatië:

  1. Zagreb – de hoofdstad van Kroatië, het is ook een enorme stad vol met cultuur en attracties. Het beste eraan is dat het ook zo dicht bij de natuur ligt.
  2. Kornati eilanden – een van de meest verbazingwekkende plaatsen in Kroatië, ze staan bekend om hun natuurlijke schoonheid en ongerepte natuur. Het is een geweldige plek voor ontspanning of avontuurlijke vakanties.
  3. Dubrovnik – ook bekend als de Parel van de Adriatische Zee, deze stad trekt toeristen met zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Het is een populaire bestemming voor diegenen die graag geschiedenis en cultuur ontdekken. Als extra bonus heeft het ook geweldige stranden!
  4. Plitvice Meren – een van de mooiste natuurgebieden in Europa, dit park is een must-see als je Kroatië bezoekt! Hier vind je 16 meren die met elkaar verbonden zijn door watervallen en watervallen, die het tot een uniek natuurfenomeen maken waarvan je kan genieten vanaf een boot of gewoon door er op het land rond te lopen.

Het eiland Sukošan ontdekken per boot

Het eiland Sukošan per boot ontdekken is de moeite waard. Het is een klein eiland voor de kust van Kroatië. Zijn natuurlijke schoonheid en historische plaatsen maken het tot een populaire toeristische attractie.

Er zijn vele manieren om Sukošan te bereiken. De snelste manier is om te vliegen, maar de gemakkelijkste manier is per boot. Er zijn veerboten die van Orebić naar het eiland varen. Als je in Orebić aankomt, kun je een taxi nemen of naar de kade lopen waar de veerboten vertrekken. Op de kade zie je borden in het Kroatisch met de tekst “Sukošan”. Je moet proberen dit bord te vinden, want er zullen waarschijnlijk veel verschillende boten vertrekken naar verschillende plaatsen (zoals Split). Eenmaal aan boord, kan je een zitplaats zoeken en ontspannen terwijl de kapitein de zeilen hijst. Het is belangrijk dat je vroeg vertrekt, want het kan tussen de vijf en acht uur duren om Sukošan te bereiken. Zodra je aan wal bent, staan er taxi’s voor je klaar. Deze taxi’s rijden jou gratis rond in de stad, maar wanneer je terug moet naar de haven, brengen zij je een vergoeding in rekening (ongeveer 20 kuna of 2 euro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *