Petronas Twin Towers snachts

De Petronas Twin Towers

Het meest opvallende symbool van de stad Kuala Lumpur dat zijn de Petronas Twin Towers. Dit zijn de 2 torens die je vanaf vrijwel overal door de stad heen al kunt zien. De beide torens zijn aan elkaar geschakeld en hebben allebei een hoogte van 452 meter. De gebouwen hebben in totaal 88 verdiepingen. Hiermee behoren de Petronas Twin Towers tot de hoogste gebouwen in de wereld. Naar onze mening zijn deze torens het meest bijzondere van een bezoek aan Kuala Lumpur. Wij raden dan ook aan om een avondje een mooie Skybar op te zoeken waar je een mooi uitzicht op de torens hebt. Hieronder lees je er meer informatie over.

Informatie over de Petronas Twin Towers

Petronas Twin TowersDe gebouwen zijn een ontwerp van de architect Cesar Pelli. In het jaar 2004 hebben de Twin Towers de Aga Khan prijs gewonnen. Deze prijs hebben de gebouwen gekregen vanwege de architectonische bouwstijl. Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op de vrij pijlers van de islam. Dit is te zien aan de ronde vormen die de torens hebben.

Inmiddels zijn er al veel gebouwen die hoger zijn dan deze torens, maar tijdens de opening van de torens in 1998 waren het de hoogste gebouwen ter wereld. De hoogste verdieping in de torens is te vinden op een hoogte van 375 meter. De naam van de torens is afkomstig van de grootste huurder. De grootste huurder van de torens is namelijk de oliemaatschappij Petronas. Zij huren toren nummer 1 en hebben daarom ook hun naar in de Twin Towers verwerkt. Tijdens de rondleiding door de toren is duidelijk te zien dat de oliemaatschappij zichzelf erg veel wil promoten.

Vroeger kon je de torens helemaal gratis bezoeken, maar moest je wel een lange tijd in de rij wachten voor je naar binnen kon en was het überhaupt de vraag of je wel naar binnen kon. Tegenwoordig moet je wel entree betalen om naar binnen te gaan. Anno 2017 bedraagt de entree RM85 voor volwassenen. Kinderen hoeven slechts RM35 te betalen. Hiervoor breng je een bezoek aan het observatiedek en de Skybridge. Het observatiedek is te vinden op de 83e verdieping en de Skybridge is te vinden op de 41e en 42e verdieping.

Deze brug is ooit gebouwd voor de brandveiligheid. Wanneer er brand is in een van de gebouwen dan kan de brug worden gebruikt als vluchtroute naar het naastgelegen gebouw. Wij raden aan om online je tickets te bestellen, zodat je niet in de rij hoeft te staan en om teleurstellingen te voorkomen.

Hoe verloopt een bezoek aan de Petronas Towers?

Wanneer je je kaartjes online al koopt dan voorkom je vervelende lange wachttijden in de rijen. Je zult vervolgens bij aankomst een korte, maar mooie hologram presentatie te zien krijgen. Hierna gaan er kleine groepen de lift in om naar de Skybridge te gaan. Deze brug tussen beide gebouwen zit op de 41e en 42e etage en hier heb je een kwartier de tijd om even rustig rond te kijken. Hier geniet je al vanaf het mooie uitzicht over de stad. Vergeet hier niet een paar mooie foto’s te schieten!

Na de Skybridge is het tijd om met de lift naar het observatieplatform op de 83e verdieping te gaan. Hier zit je nog eens 2 keer zo hoog waar je kunt genieten van het schitterende uitzicht over Kuala Lumpur. Vergeet hier dus ook niet om de nodige foto’s te schieten! Op het observatiedek kom je ook meer te weten van de geschiedenis van de torens. Je hebt hier circa 20 minuten de tijd. Daarna komt de volgende groep er weer aan. Hoewel dit erg kort klinkt is het voordeel hiervan dat je met relatief weinig mensen tegelijkertijd boven bent.

Trots bij de Maleisiërs

De Twin Towers zijn een zeer belangrijk beeld voor de inwoners van Kuala Lumpur, maar ook voor mensen uit de rest van Maleisië. Wanneer je in Maleisië in afgelegen dorpjes en gebieden komt dan kennen de mensen die hier wonen nog steeds de torens en kunnen ze er met trots over praten. De meeste inwoners die nog nooit in Kuala Lumpur zijn geweest kennen de torens al wel van de vele reclames en andere advertenties. Ook zijn er verschillende documentaires te vinden die gaan over de bouw van de Petronas Twin Towers. Zo zijn er ook afleveringen te vinden op Discovery Channel die hierover gaan.

In de direct omgeving van de torens

De torens zijn helemaal in het centrum van de stad te vinden. Aan de onderkant van de torens is ook het belangrijkste winkelcentrum van de stad te vinden. Hier vind je namelijk het KLCC (Kuala Lumpur City Centre). Dit winkelcentrum wordt ook wel Suria KLCC genoemd en dit is het populairste winkelcentrum van de stad. Daarnaast is het bekendste stadspark ook naast de torens te vinden, het KLCC Park. In het mooi aangelegde en goed onderhouden stadspark is ook een zwembad voor kinderen te vinden. Het KLCC ligt onder de Petronas Twin Towers en vanuit dit winkelcentrum kun je zo het stadspark inwandelen. Tot slot is ook het bekende KLCC Aquarium in de buurt van de torens te vinden.

Hoe te bereiken

De torens zijn helemaal in het centrum van de stad te vinden. Onder de torens is direct Suria KLCC gelegen. Afhankelijk van de plek waar je op dat moment bent raden wij aan om de metro te pakken. De metro is altijd goed betaalbaar en in de meeste gevallen is het ook de snelste manier om te reizen. Andere manieren om er te komen kan door de taxi of de bus te pakken. De kosten voor het nemen van een taxi liggen vaak wel wat hoger en je moet er rekening mee houden dat je te maken kunt krijgen met files wanneer je dichter in het centrum van de stad bent.