Sunway Lagoon Theme park

Sunway Lagoon Theme Park

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een attractiepark in Kuala Lumpur. Dit attractiepark is te vinden richting het zuidwesten van de stad bij het bekende winkelcentrum Sunway Pyramid. Hoewel het een erg leuk en mooi pretpark is raden wij het alleen aan om dit park te bezoeken wanneer je een langere tijd in Kuala Lumpur bent. Heb je slechts een paar dagen om de stad te verkennen? Dan raden we aan om de dagen goed te gebruiken om andere bezienswaardigheden van de stad te bezoeken, zoals de Petronas Twin Towers, de KL Tower, Chinatown of een van de vele andere bezienswaardigheden. Hieronder geven we meer informatie over dit attractiepark.

Over het Sunway Lagoon Theme Park

Er wordt geregeld gezegd dat dit een waterpretpark is, maar het is echter nog veel meer dan alleen een waterpretpark. Het park bestaat namelijk uit 5 verschillende gedeeltes, waaronder een waterpretpark. Hieronder noemen we alle gedeeltes die je in het Sunway Lagoon Theme Park tegenkomt:

  • Waterpark
  • Amusementspark
  • Extreme Park
  • Wildlife Park
  • Scream Park

Sunway Lagoon Theme Park

The Waterpark

Toch is het wildwaterpark een van de favoriete plekken voor de meeste mensen. Dat komt voornamelijk door het warme klimaat dat je hier hebt en de drukke stad waar je in woont of verblijft. Het waterpretpark is daarom een ideale plek om heerlijk tot verkoeling te komen in de drukke stad. Het waterpark bestaat uit verschillende glijbanen, een surfbeach, een golfzwembad en nog veel meer waterattracties.

Het bekendste gedeelte wordt de Waters of Africa genoemd, waar je de bekende waterattracties tegenkomt. Het bekende is de surfsimulator die ze hier hebben. Getrainde surfers hebben hier de mogelijkheid om hun kunsten te laten zien. Daarnaast is de Congo Challenge ook een bekende attractie. Dit is een glijbaan van 6 banen naast elkaar waar je met 40 kilometer per uur naar beneden gaat.

Scream Park

Het nieuwste gedeelte van het attractiepark is het Scream Park. Zoals je wellicht al kunt raden is dit park een gedeelte waar je een spookhuis tegenkomt, een horror theater en nog meer van dit soort attracties. De meest bijzondere attractie die je hier tegenkom is wellicht de Horrorwood Studios.

Extreme Park

Ongetwijfeld zullen er veel mensen zijn die zich uitstekend vermaken in het Extreme Park. In dit park komen de echte adrenalinejunkies namelijk. Hier vind je tal van avontuurlijke sporten, waaronder paintball, bergbeklimmen of door een parcours rijden op een quad. Ook is het mogelijk om hier te golfen, om te duiken of je kunt er zelfs bungeejumpen. Kortom, je zult hier genoeg adrenaline door je lichaam heen voelen gieren.

Wildlife Park

Voor alle mensen die graag meer in contact willen komen met de natuur die worden aangeraden om een bezoek te brengen aan het Wildlife Park. In dit park kom je namelijk maar liefst 150 verschillende diersoorten tegen. Ook worden er verschillende voorstellingen gehouden. Zeker wanneer je een langere tijd verblijft in zo’n enorme stad als Kuala Lumpur dan kan het erg fijn zijn om hier oog in oog te komen staan met de natuur. Heb jij al veel door Azië rondgereisd? Dan zal je wellicht minder onder de indruk zijn van de natuur die je hier tegenkomt. Overigens is het National Park  dat elders in Kuala Lumpur ligt naar onze mening een mooiere dierentuin.

Amusementspark

Tot slot kun je een bezoek brengen aan het Amusementspark. Dit is een interactief park waar de activiteiten variëren van indianen en cowboys tot dierenvoorstellingen. Naar onze mening is het waterpark nog de leukste attractie, maar smaken verschillen. Bij het Sunway Lagoon Theme Park is er echter een ding zeker en dat is dat er altijd voor iedereen altijd wel iets te doen is bij dit park.