Central Market

Central Market

Wil jij tijdens je bezoek aan Kuala Lumpur ook de echte lokale producten zien en misschien een aantal leuke souvenirs inslaan voor bij huis? Dan raden we aan om de Central Market te bezoeken. Deze wordt onder de Maleisiërs ook wel de Pasar Seni genoemd. Veel mensen brengen wel een bezoek aan Chinatown, maar niet aan de Central Market, wat naar onze mening erg jammer is. Hieronder lees je meer informatie waarom de Central Market net zo leuk is.

Over de Central Market Kuala Lumpur

De Central Market in Kuala Lumpur bestaat al sinds 1888 en is ook in het centrum van de stad te vinden. Het is dichtbij Petaling Street, Masjid Jamek en Chinatown gelegen. Deze bezienswaardigheden kun je te voet gemakkelijk met elkaar combineren.

Naar onze mening is een bezoek aan de Central Market in Kuala Lumpur een echte aanrader, omdat je hier de echte lokale souvenirs en producten tegenkomt. Hier vind je veel handgemaakte producten die van een veel betere kwaliteit zijn dan wanneer je ze koopt op bijvoorbeeld Chinatown. De spullen die je bij Chinatown koopt zijn wellicht erg goedkoop, maar deze gaan over het algemeen niet lang mee.

De producten die je er o.a. kunt kopen bestaan uit Maleisische jurken, houtsnijwerken en nog veel meer lokale souvenirs. Ook kun je er terecht om lokale Aziatische gerechten te proberen. De Central Market is een overdekt gebied en bestaat uit 2 verdiepingen. Op de eerste verdieping kom je namelijk de foodcourt tegen waar je de kans hebt om lokale producten uit te proberen.

Wanneer je over de markt heen loopt dan zie je dat er verschillende gedeeltes zijn te vinden. Deze gedeeltes onderscheiden zich door verschillende culturen. Kuala Lumpur is namelijk een stad dat veel verschillende culturen kent. Op de markt zie je dit duidelijk terug. Bezoekers van de markt krijgen op deze manier een duidelijk beeld bij de verschillen tussen de culturen.

Vroeger was deze markt nog redelijk smerig. Het was op veel plekken erg nat, het was minder goed geregeld en er was een minder prettige smaak. Sinds de jaren 80 is er echter flink geïnvesteerd om de markt te verbeteren. De markt is altijd al een belangrijk centraal punt voor de stad geweest.

Central Market Kuala Lumpur

Hoe te bereiken

Om een bezoek te brengen aan de Central Market kun je eenvoudig met de metro. Het metrostation Masjid Jamek ligt namelijk het dichtstbij. Vanaf hier is het slechts 5 minuten lopen om op de markt te komen. Er zijn veel verschillende treinverbindingen die op het station van Masjid Jamek uitkomen. Uiteraard kun je ook de taxi nemen naar de Central Market. Alle taxichauffeurs zijn wel bekend met deze plek. Hieronder hebben we een kaart geplaatst met de Central Market Kuala Lumpur, zodat jij je eigen route uit kunt stippelen. Je kunt er dagelijks terecht van 10:00 tot 22:00.