Little India

Little India

Veel toeristen die Kuala Lumpur bezoeken die brengen ook een bezoek aan de wijk Little India. In Maleisië, en voornamelijk Kuala Lumpur, zal je veel Indiërs tegenkomen. In het verleden kwamen er veel Indiërs naar Maleisië voor de handel. Daarnaast waren er veel Indiërs die via de Britten meekwamen uit India om op de plantages te werken en voor het delven van tin. Tegenwoordig bestaat circa 10% van de Maleisische bevolking uit Indiërs. Hiervan zijn er veel gesitueerd in de wijk Little India. Hieronder lees je meer over deze kleurrijke en levendige wijk.

Over de wijk Little India

Zodra je de wijk betreedt merk je direct het Indische karakter met de vele verschillende kleuren. De wijk is te vinden aan de straat Jalan Masjid India. Deze straat is onderdeel van een van de oudste gebieden van de hele stad. De gemeenschap uit India in Kuala Lumpur is een erg hechte gemeenschap en dit is duidelijk te zien aan het feit dan de Indiërs hier graag dichtbij elkaar wonen.

Wanneer je door de wijk heen wandelt dan zie je het grote aanbod aan verschillende artikelen die je er kunt kopen. De artikelen variëren van kleurrijke kleding tot de mooiste souvenirs. De prijzen zijn er ook nog eens erg goed en de kwaliteit vonden we zelf niet tegenvallen. Verspreid door de wijk heen zijn er veel smalle straatjes te vinden. In deze straatjes kom je allerlei winkels tegen, waaronder bloemenwinkels, kledingwinkels, juweliers en nog veel meer.

Little India Kuala Lumpur

Persoonlijk ben ik ook een groot fan van de Indiase keuken. Wanneer jij dat ook bent dan is dit de plek waar je moet zijn. Je komt hier overheerlijke restaurants tegen met de lekkerste gerechten afkomstig uit de Indische keuken, waaronder een dhal curry, roti canai of vadai.

Hoe te bereiken

Om Little India te bezoeken kun je met de metro naar het metrostation KL Sentral. Vanaf daar is het nog circa 10 minuten wandelen. Er zijn ook mensen die vanaf Chinatown of Petaling Street wandelend naar Little India gaan. Dit zou ik zelf niet aanraden, want hier doe je al snel een dik half uur over. Dat in combinatie met de warmte en de drukte in het verkeer gaat mijn voorkeur uit naar het gebruik van de metro. Tot slot kun je natuurlijk ook met de taxi naar Little India. Onderstaand hebben we een kaart van Little India in Kuala Lumpur, zodat jij je eigen route kunt plannen.