Zoo Negara

National Zoo / Zoo Negara

Heb je een dagje zin om naar de dierentuin te gaan? Dan raden we aan om Zoo Negara, oftewel de National Zoo te bezoeken. Echter vinden we dit geen hoogtepunt van de stad zelf. Indien je slechts een aantal dagen in de stad bent dan raden we aan om je tijd beter te gebruiken voor andere attracties en bezienswaardigheden. Een bezoek aan de National Zoo is wel een aanrader wanneer je langer de tijd hebt en voor gezinnen met kinderen. Voornamelijk kinderen zullen het een leuke ervaring vinden om deze dierentuin te bezoeken.

Over de National Zoo

De dierentuin is geopend in 1963. Sinds dit jaar is de dierentuin een stuk populairder geworden en komen er steeds meer mensen naartoe om de mooie diersoorten te spotten. In totaal zijn er namelijk 450 verschillende dier- en vogelsoorten te zien. Wat opvallend is aan Zoo Negara is dat ze er zo goed mogelijk het wild proberen na te bootsen. Het is dus geen dierentuin waar je alleen maar kooien tegen zult komen. Je ziet dat de dieren hier veel meer ruimte krijgen dan vaak in een dierentuin het geval is. Dit zorgt ervoor dat deze dierentuin leuker is dan veel andere dierentuinen.

Om de National Zoo te verkennen kun je o.a. gebruik maken van een tram die door het park heengaat. Vanuit de tram zie je de verschillende diersoorten en bovendien hoef je jezelf niet in het zweet te werken tijdens het wandelen met het tropische klimaat. Voor de tram betaal je slechts een paar euro.

Toch raden wij een bezoek aan de dierentuin alleen aan wanneer je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad al hebt gezien en wanneer je tijdens je reis verder niet veel van de natuur ziet. Ben jij aan het backpacken door Azië en heb je al weleens een trekking door de jungle gedaan? Dan zal een bezoek aan deze dierentuin je waarschijnlijk minder trekken.

National Zoo

Openingstijden en entreeprijzen

Ben je van plan om de National Zoo te gaan bezoeken? Dan kun je er dagelijks terecht van 9:00 tot 17:00 uur. Om binnen te komen betaal je als volwassene een entreebedrag van RM50 en voor kinderen dient er RM25 betaald te worden.

Hoe te bereiken

De ligging van de dierentuin is wel redelijk ver buiten het centrum van de stad. De dierentuin ligt namelijk op een afstand van 13 kilometer richting het noordoosten van het centrum. Wil je met het openbaar vervoer naar National Zoo? Dan kun je de metro en de bus combineren. Vanaf KLCC kun je de metro nemen naar Wangsa Maju en vanaf hier kun je verder met de bus. Je kunt vanaf hier ook een taxi of een shuttlebus nemen. Uiteraard kun je ook de hele weg met de taxi, maar dat brengt natuurlijk wel hogere kosten met zich mee. Hieronder hebben we een kaart geplaatst met de ligging van de dierentuin, zodat jij je eigen route kunt uitstippelen.