IJsbaan Sunway Pyramid

Sunway Pyramid ijsbaan

Het laatste waar je aan zal denken wanneer je naar een tropisch land vliegt dat is waarschijnlijk dat je zult gaan schaatsen. Toch is het hier mogelijk. In het winkelcentrum Sunway Pyramid is namelijk een ijsbaan te vinden waar je kunt schaatsen. Deze ijsbaan is geopend in 1997. Voor toeristen is het leuk om er een kijkje te nemen. Voornamelijk omdat het winkelcentrum Sunway Pyramid ook een erg leuk winkelcentrum is om te bezoeken naar mijn mening. Echter is de ijsbaan voornamelijk bij de Maleisiërs erg populair. Voor hun is het een van de weinige mogelijkheden om een winters gevoel te hebben en te kunnen schaatsen op een ijsbaan, want winters kennen ze er niet.

Over de ijsbaan in Sunway Pyramid

De ijsbaan is te vinden midden in het winkelcentrum, waardoor je vanaf meerdere verdiepingen op de ijsbaan neer kunt kijken. Het is ook een grote ijsbaan, maar nog steeds niet groot genoeg voor alle Maleisiërs. Je merkt namelijk dat er veel lokale inwoners zijn die er graag een keer willen schaatsen. Voornamelijk tijdens de vakantieperiode wordt het er ontzettend druk. Voor Nederlanders is het daarom lang niet altijd interessant om te gaan schaatsen op deze ijsbaan, want je moet er ook nog eens rekening mee houden dat de meeste Maleisiërs geen getrainde schaatsers zijn.

Wanneer je bij de ijsbaan wilt gaan schaatsen dan krijg je de schaatsen erbij te leen. Door iets extra te betalen krijg je ook handschoenen en een muts. Op de schaatsbaan zelf is het echter niet toegestaan om foto’s en filmpjes te maken. Je kunt dit toch proberen, maar ze houden het goed in de gaten en je hebt alsnog de kans dat je de telefoon of camera in moet leveren of weg moet leggen. Er zijn kluisjes aanwezig waar je je spullen achter kunt laten.

Soms worden er ook wedstrijden op de schaatsbaan gehouden. Toen ik er zelf was, was er ook een wedstrijd aan de gang. Je kunt het shoppen in het winkelcentrum daarom goed afwisselen met het kijken van een wedstrijd, maar dan moet er natuurlijk wel net een worden gespeeld. Wil jij graag zelf gaan schaatsen op de baan? Bekijk dan de openingstijden en de entreeprijzen hieronder.

Entreeprijzen en openingstijden

Wil je de ijsbaan bezoeken? Dat kan dagelijks tussen 9:00 en 20:00 uur. Op reguliere dagen betaal je als volwassene RM18, in het weekend betaal je RM23 en tijdens vakanties betaal je RM26 om de baan op te mogen. Let erop dat je voor de handschoenen en sokken extra betaalt en deze verplicht zijn om te dragen. Je mag ze ook zelf meenemen, maar de kans is groot dat je tijdens je vakantie naar Maleisië geen handschoenen mee hebt genomen.

Ligging van de ijsbaan in Sunway Pyramid

De ijsbaan is binnen in het winkelcentrum van Sunway Pyramid te vinden. Dit winkelcentrum ligt redelijk ver bij het centrum vandaan, maar is nog prima te bereiken. Het winkelcentrum ligt richting het zuidwesten van het centrum. Je kunt zowel met de taxi als met de metro naar het winkelcentrum. Wanneer je met de metro gaat dan kun je richting het BRT Station Sunway Lagoon. Vanaf dit station is het nog een paar minuten lopen. Hieronder hebben we een kaart met de ligging.