Sultan Abdul Samad

Sultan Abdul Samad Building

Het Sultan Abdul Samad gebouw is een van de bekendste gebouwen van de hele stad. Dit gebouw staat bekend als een gebouw dat veel wordt gefotografeerd. Doordat het gebouw er schitterend uitziet en door de makkelijk te bereiken locatie is het een plek die we absoluut kunnen aanraden om te bezoeken. Onderstaand vind je meer informatie over dit bijzondere gebouw en krijg je een indruk aan de hand van de afbeeldingen.

Over het Sultan Abdul Samad gebouw

Het gebouw dateert uit het jaar 1897 en is gebouwd in mooie Moorse stijlen. De ontwerper van het gebouw was A.C. Norman. In die tijd werd het gebouw gebruikt door de Engelsen als overheidsgebouw. Later werd het gebouw gebruikt als textielmuseum en voor het hooggerechtshof. Tegenwoordig wordt het gebruikt door het ministerie van cultuur, communicatie en informatie.

Het gebouw is te vinden bij de Merdeka Square. Merdeka Square is het belangrijkste plein van de stad. Ieder jaar wordt er op dit plein de onafhankelijkheid van de Maleisiërs gevierd. Een ander festival dat op dit plein plaatsvindt is het festival Colors of Malaysia. Op het plein staat ook een grote vlaggenmast met de Maleisische vlag. Deze hangt er als symbool voor de vrijheid van Maleisië. Het grasveld voor het Sultan Abdul Samad gebouw is een plek waar veel lokale inwoners in de avond samenkomen.

Het meest opvallende aan de Sultan Abdul Samad building is de klokkentoren. Deze klokkentoren heeft een hoogte van maar liefst 40 meter en heeft een grote koperen kegel op de top. Het gebouw ziet er voornamelijk erg bijzonder uit bij speciale gelegenheden. In de avond wordt het gebouw dan namelijk speciaal belicht. Wanneer er geen speciale gelegenheid is dan ziet het gebouw er echter ook al zeer mooi uit bij de normale verlichting.

Hoe te bereiken

Het Sultan Abdul Samad gebouw heeft een centrale ligging in de stad en ligt niet ver bij diverse andere bezienswaardigheden vandaan. De meeste toeristen combineren de andere bezienswaardigheden te voet met een bezoek aan dit gebouw. Enkele bezienswaardigheden die hier niet ver vandaan liggen zijn de Central Market, Chinatown, het Merdeka Square en Masjid Jamek.

Om er te komen kun je gebruik maken van de taxi’s of van de metro. Wanneer je gebruik maakt van de metro dan kun je uitstappen bij het metrostation Pasar Seni of bij Masjid Jamek. Wanneer je gebruik maakt van de Hop-on Hop-off bussen dan kun je hier ook uitstappen. Tot slot kun je natuurlijk ook met de taxi naar deze plek. Iedere taxichauffeur in de stad kent het gebouw wel.