Masjid Jamek

Masjid Jamek

Maleisië is een Islamitisch land. In Kuala Lumpur kom je dan ook door de hele stad moskeeën tegen. De oudste moskee van de stad in Masjid Jamek. Deze moskee is zelfs gebouwd op de locatie waar de stad Kuala Lumpur ooit is ontstaan. Door de centrale ligging en het feit dat er een metrostation met dezelfde naam naast is gelegen maakt het erg interessant om er een bezoek aan te brengen. Hieronder is er meer informatie te lezen over de Masjid Jamek moskee en geven we een impressie aan de hand van de verschillende afbeeldingen.

Informatie over de Masjid Jamek moskee Kuala Lumpur

De Masjid Jamek moskee heeft een schitterende bouwstijl. De bouwstijl bestaat uit Moorse en Islamitische bouwstijlen. Het gebouw bestaat voornamelijk uit rode bakstenen en marmer. De architect van deze moskee is Arthur Benison Hubback en de Masjid Jamek is gebouwd in het jaar 1907. Niet alleen het bouwwerk zelf is een plaatje, maar het wordt nog mooier gemaakt door de ligging. Het is namelijk gelegen op het punt waar de Klang rivier uit elkaar splitst. Door de combinatie van het bouwwerk en de ligging aan de rivier in de binnenstad van Kuala Lumpur is het de plek om mooie foto’s te schieten.

Het is mogelijk om een bezoek aan de moskee te brengen, maar het is daarbij welk belangrijk dat je je aan de regels houdt voor het betreden van de moskee. Net als bij andere moskeeën geldt het dat je je benen en armen moet bedekken. Vrouwen moeten daarnaast ook hun hoofd bedekken om de moskee te betreden. Bij het betreden dien je ook je schoenen uit te doen. Wel is het mogelijk om kledingstukken te huren, maar toch wordt het op prijs gesteld indien je in gepaste kleding aankomt. Bezoekers hebben echter geen toegang tot de gebedsruimte. Alleen moslims mogen deze ruimte betreden.

De Masjid Negara

De Masjid Jamek was in het verleden na de bouw de belangrijkste moskee van de stad. Dit was namelijk de nationale moskee van Maleisië. In 1965 werd de Masjid Negara gebouwd. Op dit moment is deze moskee de nationale moskee van Maleisië. De Masjid Negara is een stuk groter en moderner dan de Masjid Jamek.

Hoe te bereiken

Afhankelijk van waar je bent in Kuala Lumpur raden we in de meeste gevallen aan om met de metro de Masjid Jamek te bezoeken. Met de metro kun je namelijk het voordeligste en het snelst reizen. Direct naast de moskee is het treinstation te vinden met de naam Masjid Jamek. In de directe omgeving van de moskee kom je andere hoogtepunten van de stad tegen. Daarom raden we aan om een bezoek aan deze hoogtepunten met elkaar te combineren. De Central Market, Chinatown en de bekende Petaling Street liggen namelijk op een korte afstand. Vanaf deze plekken kun je wandelend naar Masjid Jamek toe.

Wanneer je een bezoek brengt aan deze moskee dan is het belangrijk dat je let op de tijden waarop toeristen de moskee kunnen bezoeken. Dit kan van zaterdag t/m donderdag van 8:30 tot 12:30 en van 14:30 tot 16:30. Hieronder zie je een kaart van Kuala Lumpur met de ligging van de Masjid Jamek moskee.