Thean Hou Temple Kuala Lumpur

Thean Hou Temple

Richting het zuidwesten van het centrum van Kuala Lumpur vind je de Thean Hou Temple. Dit is de grootste Chinese tempel die je in Kuala Lumpur tegenkomt. Het is een bijzonder bouwwerk om te zien en daarom naar onze mening een leuke plek om eens een kijkje te nemen. Hieronder lees je alle informatie over de Thean Hou Temple zelf en geven we informatie over de openingstijden, de ligging, entreeprijzen en meer.

Over de Thean Hou Temple

Hoewel de Thean Hou Temple de grootste Chinese tempel van Kuala Lumpur is, is het niet de oudste. In het jaar 1987 was de bouw van de tempel helemaal klaar. De tempel is gebouwd door Maleisiërs die een Chinese afkomst hebben.

De tempel bestaat uit 3 verdiepingen. Het is een aanrader om de tempel te bezoeken, omdat voornamelijk het dak een mooie inrichting heeft. Het dak is namelijk versierd met de typische Chinese draken van goud. Bij de tempel is duidelijk te zien dat er veel houtsnijwerk aan te pas is gekomen. Bij het betreden van de tempel kom je ook de mooie traditionele rode pilaren tegen. De naam van de tempel is afkomstig van de god waar de tempel voor is gebouwd. De tempel is namelijk gebouwd voor de godin Thean Hou.

Thean Hou Temple

Wat de meeste indruk op mij heeft gemaakt bij de tempel dat zijn de vele draken die er zijn te zien. Dit is typisch het Chinese karakter. De draken staan namelijk voor waakzaamheid, goedheid en sterkte. Zeker in de oudheid waren draken zeer gerespecteerd in de Chinese cultuur.

Praktische informatie

Ben je van plan om deze tempel te bezoeken? Dan kun je er dagelijks terecht tussen 9:00 en 18:00 uur. Om er te komen kun je zowel met de metro als met de taxi. De tempel staat gebouwd op een heuvel en daarom is het handig wanneer je met de taxi komt. Dit bespaart je het omhoog wandelen. Wanneer je met de metro komt dan kun je het beste een ticket halen naar het station Bank Rakyat Bangsar. Het is daarna nog wel 26 minuten wandelen naar de tempel. Hieronder hebben we een kaart met de ligging van de Thean Hou Temple, zodat jij vanaf jouw locatie de route kunt bepalen.