Suria KLCC

Suria KLCC

In het centrum van Kuala Lumpur kom je het bekendste winkelcentrum van de hele stad tegen. Dit is het Suria KLCC Shopping Mall. Wil jij graag een dagje gaan winkelen? Bij het Suria KLCC kom je niks tekort. Er zijn honderden winkels te vinden verspreid over 6 verdiepingen. Het bijzondere aan dit winkelcentrum is dat je hem ook absoluut moet hebben bezocht als je niet van plan bent om te winkelen. Dat komt door de inrichting, de locatie en alles wat er verder te doen is.

Over het Suria KLCC

Het Suria KLCC is te vinden onder de bekende Petronas Towers. Op je hotelkamer zie je geregeld reclames voorbijkomen van dit winkelcentrum. Door de fraaie inrichting en het feit dat het onder de Petronas Towers is gelegen moet je hier absoluut een kijkje nemen. Naast de winkels kom je er ook een grote TGV-bioscoop tegen en het aquarium van Kuala Lumpur.

Loop je Suria KLCC aan de noordelijke kant naar buiten? Dan kom je in het mooie KLCC Park. Dit park is mooi aangelegd met een grote vijver waar dagelijks een watershow wordt gehouden. Deze fonteinen worden Lake Symphony genoemd. Heb je de kans om deze fonteinenshow bij te wonen? Laat de kans dan niet aan je voorbijgaan.

Het Park is over het algemeen altijd druk met mensen. Aan de achterzijde van het park kom je een zwembad tegen. Dit zwembad is voor kinderen. Door de manier hoe het park is aangelegd is het mooi om er een wandeling doorheen te maken.

Winkelen Suria KLCC

Eten en drinken

Krijg jij honger van al het winkelen? Dan ga je naar de tweede etage waar je de foodcourt tegenkomt. Deze foodcourt heeft de naam Signatures. Bij Signatures kom je alle verschillende keukens tegen die variëren van duur tot goedkoper.

Ook aan de buitenzijde van het winkelcentrum aan de rand van de vijver kom je veel bars en restaurants tegen. Hier zit je over het algemeen wat luxer dan bij de foodcourt, maar je zit hier dan ook op een mooie plek.

Openingstijden en bereikbaarheid

Suria KLCC is iedere dag geopend van 10:00 in de ochtend tot 22:00 in de avond. Ook op de zondag is het winkelcentrum los. Om er te komen maak je gebruik van de taxi, metro of bus. Onze favoriete manier is het gebruik van de metro. Hiervoor neem je de lijn Rapid KL naar het station KLCC.

Omdat het in het centrum van de stad is gelegen heb je geen last van files wanneer je met de metro komt. Om weer weg te gaan is de metro ook de gemakkelijkste optie. Taxi’s zijn soms lastig te krijgen en ze vragen vaak hogere prijzen. Veel taxi’s rond dit gebied willen namelijk niet op de meter rijden, terwijl ze dat wel zijn verplicht.

Tussen Suria KLCC en Bukit Bintang is ook een loopbrug te vinden en is het mogelijk om ondergronds van het ene gedeelte naar het andere gedeelte te lopen. Hier kom je langs het aquarium. Onderstaand vind je de belangrijkste informatie over het winkelcentrum.

Praktische informatie over Suria KLCC
Openingstijden 10:00 – 22:00
Adres 241, Kuala Lumpur City Centre, City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Maleisië
Telefoonnummer +60 3-2382 2828
Website https://www.suriaklcc.com.my/
Ligging:

Suria KLCC Kuala Lumpur