1 Utama

Voor toeristen is het winkelcentrum 1 Utama, oftewel One Utama een stuk minder bekend, maar deze mag zeker niet ontbreken. Dit enorme winkelcentrum behoort namelijk tot een van de bekendste van de stad, maar door de ligging is deze lastig te bereiken. 1 Utama is gelegen in Petaling Jaya, wat te westen van het centrum van Kuala Lumpur is gelegen.

Over 1 Utama

Niet voor niets behoort deze shoppingmall tot de bekendste van de stad met meer dan 100.000 bezoekers per dag in de weekenden. Het enorme aantal winkels en de schitterende inrichten zorgen ervoor dat het een bezoek zeker waard is. Bekijk voor jezelf wel hoeveel tijd je in de stad door kunt brengen, want je bent al gauw meer dan een halve dag kwijt om er te komen en het belangrijkste van One Utama te zien. Het makkelijkste is One Utama te bereiken met de metro.

In het verleden is het winkelcentrum al in de prijzen gevallen voor het ‘Shopping Centre of the year’. De shoppingmall is zo groot opgezet dat je er bijna meerdere dagen voor uit kunt trekken om werkelijk alles goed te zien. Over het algemeen is het opgedeeld in 2 gedeeltes. Het ene gedeelte is zeer ruim met ook ruime winkels. Het andere gedeelte is juist wat lager en je komt daar ook de kleinere winkels tegen. De beide gedeelten zijn met een Sky Bridge aan elkaar verbonden.

De slogan van 1 Utama is ‘It’s all in 1‘, wat een passende slogan is. Er is zoveel te vinden en te doen dat het werkelijk als alles in een kan worden gezien. Wie echt optimaal van het winkelcentrum wil genieten boekt een overnachting bij het 5-sterrenhotel One World Hotel. Een overnachting bij dit indrukwekkende hotel zal je niet snel vergeten.

Eten, drinken en entertainment

Leuk aan 1 Utama is dat het gehele complex in meerdere thema’s is verdeeld. Zo ervaar je ieder gedeelte weer op een andere manier. Bekende namen zijn de Rainforest, Highstreet, Centre Court, Promenade, of Entertainment Zone. Bij de meeste namen is al wel te gokken wat je er tegenkomt.

Honger hoef je niet te krijgen. Er zijn veel restaurants en andere gelegenheden te vinden. In totaal zijn er 2 grote foodcourts waar je al van alles aantreft. Bij de foodcourts kom je ook de goedkopere gerechten tegen. Verspreid over de mall is er nog veel meer. Zoek je iets chiquere plekken om te dineren? Probeer dan een van de volgende uit: Delicious Café, Carl’s Jr., DAve’s Deli of Delifrance.

Op het gebied van entertainment vind je genoeg mogelijkheden bij de Entertainment Zone. Zo kijk je er een film in de bioscoop, is er een arcade hal en zelfs een karaoke ruimte. Zin in een potje bowlen? Bezoek het U-Bowl bowling centre met maar liefst 36 bowlingbanen.

Praktische informatie over Fahrenheit 88
Openingstijden:  10:00 – 22:00
Adres  Bandar Utama City Centre, 1, Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Selangor, Maleisië
Telefoonnummer  +60 3-7726 4788
Website  http://www.1utama.com.my/
Ligging: