Sunway Pyramid Shopping Mall

Sunway Pyramid

Of je wilt gaan shoppen, op zoek bent naar een leuk uitje of op zoek bent naar entertainment, het Sunway Pyramid winkelcentrum is de juiste keuze. Dit enorme winkelcentrum is naar mijn mening een van de mooiste van de hele stad. De naam van de shopping mall verraadt al dat het een Egyptische stijl heeft. Ik deel graag mijn ervaringen van dit winkelcentrum en je hoort waarom dit een van de meest bijzondere winkelcentra van de stad is.

Over het Sunway Pyramid winkelcentrum

Boven de ingang van het winkelcentrum zie je een enorme Sfinx die over het winkelcentrum waakt. De ingang is dan ook niet te missen. Aan deze Sfinx herken je direct de Egyptische stijl. In 1997 is het winkelcentrum geopend en momenteel behoort het al tot een van de grootste van heel Maleisië. Het is een flinke wandeling om vanaf de ingang naar de achterkant van het winkelcentrum te wandelen. Aan de achterkant kom je bovendien het attractiepark Sunway Lagoon Theme Park tegen. Dit park is naast kinderen ook leuk voor ouderen om te bezoeken. Dit park beschikt over een enorm waterpark.

Op het gebied van winkelen kom je hier niet snel iets tekort. In totaal zijn er 800 winkels te vinden, waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is. De meeste van de winkels zijn te vergelijken met winkels die je ook in Nederland tegenkomt. Zo hebben ze hier ook een Zara, een H&M, een Mango en nog veel meer.

Sunway Pyramid Kuala Lumpur

Het oude en het nieuwe gedeelte

Het is handig om te weten dat het winkelcentrum is opgedeeld in verschillende gebieden. Dit kan worden verdeeld in het oude en het nieuwe gedeelte. Het nieuwe gedeelte wordt ook wel aangeduid met Pyramid 2 of P-2. Bij de hoofdingang betreedt je het oude gedeelte, wat ook wel wordt gezien als het hoofdgedeelte van het winkelcentrum. Hier kom je meteen een Starbucks tegen en een Guess winkel. Enkele winkels die je hierna tegenkomt zijn Calvin Klein, Crocs, Marks & Spencer, Charles & Keith en M.A.C. In het hoofdgedeelte, oftewel het oude gedeelte bij de hoofdingang kom je de duurdere winkels tegen.

In 2007 is het nieuwe gedeelte Pyramid 2 (P-2) bij het winkelcentrum aangebouwd. In dit gedeelte vind je een grote diversiteit aan winkels. Daarnaast is er ook een enorme supermarkt en is er een eetgedeelte waar je geniet van de lekkerste Aziatische gerechten.

Amusement en uitgaan bij Sunway Pyramid

Zoals we al zeiden hoef je niet alleen naar Sunway Pyramid om te winkelen. Naast het Sunway Lagoon pretpark is er nog veel meer amusement. Wie bijvoorbeeld wil uitgaan in Kuala Lumpur kan naar dit winkelcentrum. De populaire discotheek Ministry of Sound is te vinden in dit gebouw. Aan de zogeheten Oasis Boulevard zijn nog meer bars en plekken voor een drankje te vinden.

In het hoofdgedeelte van Sunway Pyramid is de bekende schaatsbaan te vinden. Op deze schaatsbaan laat jij je Hollandse kunsten zien. Wat vooral uniek is, is dat jij in dit enorme winkelcentrum de schaatsbaan op kunt.

Tot slot is er ook een bowlingbaan, een bioscoop en is er een boogschietbaan. Kortom, wanneer je een bezoek brengt aan dit winkelcentrum dan hoef je je geen moment meer te vervelen.

Sunway Pyramid

Hoe Sunway Pyramid te bereiken?

Officieel ligt Sunway Pyramid niet meer in Kuala Lumpur, maar ligt het net buiten de stad. Het is gelegen in de stad Subang. Vanaf het centrum van Kuala Lumpur kun je met de taxi naar Sunway Pyramid. Hiervoor betaal je circa RM20 tot RM30 wanneer je op de meter rijdt. Dit is mede afhankelijk van de tijd. In de spits liggen de prijzen hoger.

Daarnaast is het een optie om met de metro te gaan. Met de metro ga je naar het station BRT Station Sunway Lagoon.

Praktische informatie over Sunway Pyramid
Openingstijden 10:00 – 22:00
Adres 3, Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor, Maleisië
Telefoonnummer +60 3-7494 3100
Website https://www.sunwaypyramid.com/
Ligging: