Bezienswaardigheden

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië in het zuidoosten van Azië. Het heeft een redelijk centrale ligging in Zuidoost-Azië en daarom wordt deze stad vaak bezocht als een stop-over voor andere landen in Azië of voor Australië en Nieuw-Zeeland. Wanneer je een korte of een lange tijd in de stad verblijft zijn er een aantal plekken die je absoluut niet mag missen. Hieronder hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad op een rijtje gezet. Zo ontdek jij wat je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan Kuala Lumpur.

De hoogtepunten van Kuala Lumpur

Zelf ben ik al 3 keer in Kuala Lumpur geweest voor een langere tijd en inmiddels weet ik precies welke plekken je wel of niet moet bezoeken. Ik heb alle plekken die ik kan aanbevelen op deze pagina op een rij gezet. In het kort geef ik er hier meer informatie over. Wanneer je meer informatie wilt dan kun je verder klikken naar de betreffende pagina over de bezienswaardigheid.

De Petronas Twin Towers

Petronas Twin Towers snachts

De Petronas Twin Towers zijn het symbool voor de stad Kuala Lumpur. Op kaarten, souvenirs en op de televisie zie je deze torens vrijwel altijd langskomen als het gaat over Kuala Lumpur. Vanaf bijna alle punten in de stad kun je deze gigantische torens al zien staan. Naast dat je de torens van dichtbij kunt bekijken kun je zelfs tickets kopen om in de toren naar boven de gaan. Geniet van het adembenemende uitzicht over de stad en doe de ervaring op om in deze toren omhoog te kunnen.

De KL Tower

KL Tower

De hoogste toren van de stad is de KL Tower. Deze toren haalt zelfs nog een grotere hoogte dan de Petronas Twin Towers. Dat komt doordat deze staat gebouwd op een heuvel. De KL Tower is een communicatietoren en behoort tot een van de hoogste van de wereld. Door een ticket te kopen kun je in de toren naar boven en genieten van het restaurant. Er is een buiten dek waar je kunt genieten van het uitzicht en er is zelfs een restaurant waar je culinair kunt genieten.

Chinatown

Chinatown

Een van de belangrijkste attracties van Kuala Lumpur is Chinatown. Chinatown is gelegen aan de bekende Petaling Street in het centrum van Kuala Lumpur. Het is een aanrader om hier een aantal uurtjes rond te lopen en om te zien wat hier allemaal wordt verkocht. Ook kun je hier lekkere lokale gerechten bestellen.

Central Market

Central Market Kuala Lumpur

Niet ver bij Chinatown vandaan kom je de Central Market tegen. De kwaliteit van de spullen zijn hier over het algemeen wat beter. Je komt hier allerlei leuke spullen tegen, zoals kleding, eten en leuke souvenirs. Mensen die graag souvenirs voor bij huis willen kopen die worden aangeraden om ze hier te halen. Central Market bestaat uit twee verdiepingen waar je op een van de verdiepingen ook eten kunt halen.

Masjid Jamek

Masjid Jamek

In de stad Kuala Lumpur zal je veel verschillende moskeeën tegenkomen. Een van de bekendste is de moskee Masjid Jamek. Deze moskee is namelijk de oudste van de stad en staat ook nog eens gebouwd op de plek waar Kuala Lumpur ooit is ontstaan. Het schitterende gebouw heeft een bijzondere bouwstijl, waardoor we direct kunnen aanbevelen om er een bezoek aan te brengen.

Het Sultan Abdul Samad Building

Sultan Abdul Samad

Er wordt vaak gezegd dat het Sultan Abdul Samad gebouw het meest gefotografeerde gebouw van de stad is. Dat is het gebouw niet zomaar. Het gebouw ziet er namelijk schitterend uit en is werkelijk een plaatje. Met de klokkentoren die er bij staat kun je er prachtige foto’s maken. Voornamelijk wanneer er speciale gelegenheden aan de hand zijn dan wordt het gebouw op een bijzondere manier verlicht. Het Sultan Abdul Samad Building is te vinden bij het Merdeka Square.

Merdeka Square

Merdeka Square

Het Merdeka Square is het bekendste plein van de hele stad. Het plein staat namelijk voor de onafhankelijkheid van Maleisië. Midden op het plein staat een grote vlaggenmast waar de vlag van Maleisië is gehesen. Deze staat symbool voor de vrijheid van het land. Het plein wordt tevens gebruik voor een aantal festivals. Zo wordt er jaarlijks de Onafhankelijkheidsdag van de Maleisiërs gevierd en wordt het festival Colors of Malaysia hier gevierd.

De Batu Caves

Lord Murugan Batu Caves

Richten het noorden van het centrum van de stad zijn de Batu Caves te vinden. Deze grotten behoren ook tot een van de hoogtepunten van de stad. Deze enorme grotten beschikken over tempels die erbinnen zijn gebouwd. Voor de grotten vind je een lange trap die je moet betreden. Hiervoor staat ook een enorm gouden beeld van Lord Murugan. Bij de Batu Caves kun je ook een bezoek brengen aan de Dark Cave.

KLCC Park

KLCC Park

Naast de Petronas Twin Towers is het schitterende KLCC Park te vinden. Dit is het bekendste en het grootste stadspark van Kuala Lumpur. Bijzonder aan het park is naar mijn mening de fonteinen. Dagelijks wordt er een show gehouden met de fonteinen. Dit is een mooie show om eens mee te maken. De rest van het park is bijzonder mooi aangelegd en ingericht. Dit park is absoluut een wandeling waard.

National Zoo / Negara Zoo

Zoo Negara

Wie een dagje meer van de natuur en wilde dieren wil zien kan een bezoek brengen aan de National Zoo. Naar onze mening niet het hoogtepunt van Kuala Lumpur, omdat je in andere gedeelten van zuidoost Azië een veel mooiere natuur tegenkomt. Wanneer je echter de tijd hebt en verder weinig van de natuur ziet dan kan een bezoek aan deze dierentuin wel een leuke activiteit zijn.

Berjaya Times Square Theme Park

Berjaya Times Square Theme Park achtbaan

Heb je ooit weleens in een achtbaan gezeten die door een winkelcentrum heen gaat? Waarschijnlijk niet, want ik had het nog nooit eerder gehoord dat het mogelijk is. In Kuala Lumpur kan het echter wel. In Berjaya Times Square Theme Park kun je namelijk in een achtbaan, terwijl je langs de winkelende mensen heengaat. Hoe vaak maak je dat nou mee in je leven? Daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten te beleven in het attractiepark.

Sunway Lagoon Theme Park

Sunway Lagoon Theme park

Een ander attractiepark en een nog veel grotere dan het attractiepark Berjaya Times Square Theme Park is het Sunway Lagoon Theme Park. Dit attractiepark beschikt over een enorm waterpretpark en nog veel meer gedeelten. In totaal zijn er namelijk 5 verschillende gedeelten waar jong en oud plezier kan hebben. Het attractiepark is te vinden bij de shoppingmall Sunway Pyramid.

Sunway Pyramid ijsbaan

IJsbaan Sunway Pyramid

Hoewel het voor de meeste Nederlanders niet bovenaan het lijstje zal staan is het toch een leuke ervaring. Dat is dat er een schaatsbaan is in het winkelcentrum Sunway Pyramid. Tussen alle winkels kom je hier een grote ijsbaan tegen. Leuk om te zien is hoe de lokale bevolking ervan geniet om lekker te kunnen schaatsen. Regelmatig worden er wedstrijden op deze ijsbaan gespeeld.

De Thean Hou Temple

Thean Hou Temple

De Thean Hou Temple is de grootste Chinese tempel van Kuala Lumpur. De tempel staat gebouwd op een heuvel en bestaat uit 3 verdiepingen. Wanneer je bij de tempel bent dan zie je alle Chinese symbolen erin verwerkt. De tempel is rijk gedecoreerd met gouden draken en rode pilaren. Naar onze mening een mooie bezienswaardigheid om een bezoek aan te brengen wanneer je voldoende tijd hebt.

Islamic Arts Museum

Miniaturen Islamic Arts museum

Een bijzonder museum in Kuala Lumpur is het Islamic Arts Museum. Dit is namelijk het grootste museum voor Islamitische kunst van heel Zuidoost-Azië. Het meest bijzondere aan het museum is naar mijn mening de miniaturen van de grootste moskeeën over de hele wereld. Bij deze miniaturen is er namelijk aan alle details gedacht. Dit ziet er erg bijzonder uit. De rest van het interieur en de buitenkant van het museum is ook erg fraai te noemen.

Little India

Little India

Een levendige en leuke wijk in Kuala Lumpur is Little India. Deze wijk zelf is op zich al een bezienswaardigheid te noemen. Je kunt er van alles kopen en er zijn leuke plekjes waar je kunt genieten van heerlijke Indische gerechten. Door de ideale ligging dichtbij diverse andere bezienswaardigheden kunnen we een bezoek aan Little India direct aan je aanbevelen.