KL Tower

Kuala Lumpur Tower

De Kuala Lumpur Tower, KL Tower of Menara KL Tower is de hoogste toren van de stad. De toren is zelfs een van de hoogste communicatietorens van de hele wereld. Bovenop de toren zit een antenne. Wanneer deze antenne mee wordt gerekend dan komt de toren op een totale hoogte van 421 meter. Onder de antenne is het ronde dek te vinden. Dit dek beschikt over een restaurant en een observatiedek.

Over de KL Tower

Kuala Lumpur TowerDe KL Tower is gebouwd in 1996 en voor de bouw van de toren is in totaal 45.000 vierkante meter aan beton gebruikt. De toren is zo gebouwd dat het opgewassen is tegen extreem weer. De toren behoort tot de hoogste torens van de wereld en door de bijzondere bouw staat de KL Tower ook vermeld op de WFGT. Dit is de World Federations of Great Towers. Op deze lijst staan o.a. ook het Empire State Building, de Eiffeltoren en de Burj Khalifa.

De Menara KL Tower zelf is minder hoog dan de Petronas Twin Towers. Toch steekt de toren boven de Twin Towers uit. Dat komt doordat de KL Tower op een heuvel staat gebouwd. Hierdoor kun je dus in de toren een hoger punt behalen dan in de Twin Towers. Ook kun je zodoende genieten van het mooie uitzicht op de Petronas Twin Towers. Zeker in de avond wanneer deze op een bijzondere manier worden verlicht dan is het een aanrader om in de toren naar boven te gaan.

Een bezoek aan de Menara KL Tower brengen

Wist je dat er in de toren een trap aanwezig is die naar boven gaat? Deze trap heeft in totaal 2.058 treden. Echter hoef je niet te schrikken, want je hoeft deze traptreden niet te beklimmen om boven te komen. Er is namelijk ook een lift die naar boven gaat. Deze lift brengt je naar een hoogte van 276 meter. Vanaf deze hoogte kun jij genieten van het fraaie uitzicht in 360 graden. Op deze hoogte kun je ook bijbetalen om zodoende naar het Open Deck te gaan. In de buitenlucht ervaar je de uitzichten over de stad.

Boven op het dek van de KL Tower krijg je een audiospeler. Deze audiospeler geeft je meer informatie over de toren zelf, maar daarnaast ook over de gebouwen en plekken die je vanaf de toren bekijkt.

Wil jij eens op een echte exclusieve manier lunchen of dineren? Doe dan een reservering bij het Atmosphere360 restaurant. Dit is namelijk een draaiend restaurant, waarbij jij op enorme hoogte niet alleen geniet van de lekkere gerechten, maar ook van het fraaie uitzicht. Om hier te eten is het van tevoren wel nodig om een reservering te plaatsen.

Leuke weetjes over de KL Tower

Hieronder lees je nog enkele leuke weetjes over de toren, zoals festivals die er plaatsvinden en andere weetjes.

  • Onderaan de toren is een kleine jungle te vinden. Deze wordt het Bukit Nanas Forest Reserve genoemd. Het is geen echt natuurpark, maar je kunt er wel een half uurtje door de jungle heen wandelen.
  • Ieder jaar wordt er een Base Jumping festival georganiseerd. Bij dit festival springen er bekende basejumper van de toren naar beneden.
  • Een ander festival dat plaatsvindt bij de toren is het Night Towerthon Challenge. Aan dit festival doen deelnemers mee om eerst de heuvel op te rennen en vervolgens alle traptreden te beklimmen.

Entreeprijzen en openingstijden

Wanneer je een bezoek gaat brengen aan de KL Tower dan is het handig om te weten dat ze zijn geopend en de prijzen niet te hoog liggen. Anno 2017 betaal je RM49 als volwassene om naar boven te gaan. Voor het open dek betaal je echter RM105. Echter geniet je hier wel van een schitterend uitzicht over de stad en is het een hele ervaring. Wil je echter gaan eten in het restaurant dan komen de kosten nog een stuk hoger te liggen.

De toren is dagelijks geopend van 9:00 tot 22:00 uur. Wij raden aan om een dag uit te kiezen waarop het helder weer is, zodat je geniet van het beste uitzicht. Daarnaast kun je beter niet te laat in de avond gaan, want het kan soms lang duren met wachttijden en de laatste lift gaat al eerder dan 22:00.

Ligging van de KL Tower

Je zult waarschijnlijk weinig moeite hebben met het vinden van de toren. Vanaf vrijwel alle plekken in de stad kun je de KL Tower al zien. Wanneer je een taxi instapt dan hoef je de chauffeur ook niet uit te leggen waar de toren staat. Je kunt ook met de metro naar de toren. De stations die het dichtstbij zijn gelegen zijn Monorail station Bukit Nanas en Kelana Jaya station Dang Wangi. Onderstaand vind je de contactgegevens van de KL Tower:

Menara Kuala Lumpur

No. 2 Jalan Punchak Off Jalan P.Ramlee

50250 Kuala Lumpur

Malaysia

Tel: +603 2020 5444