Fonteinten show KLCC Park

KLCC Park

Het grootste en mooiste stadspark van Kuala Lumpur is het KLCC Park. Dit stadspark ligt naast de Petronas Twin Towers en het Suria KLCC-winkelcentrum. Tijdens een bezoek aan de Petronas Twin Towers of aan het winkelcentrum raden we aan om ook absoluut een bezoek te brengen aan dit schitterende stadspark. Je wandelt namelijk gemakkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Op deze pagina lees je meer informatie over alles wat het KLCC-stadspark te bieden heeft.

Over het KLCC Park

KLCC ParkHet KLCC Park is aangelegd om de Petronas Towers meer groen te geven. Onder de Petronas Twin Towers is het winkelcentrum te vinden. Wanneer je dit winkelcentrum naar buiten wandelt aan de kant van het park dan sta je direct bij de vijver waar ook de fonteinen zijn te vinden.

Deze vijver waar je direct tegenaan kijkt wordt ook wel Lake Symphony genoemd. Naar onze mening is dit het hoogtepunt van het park. Bij dit water wordt er namelijk dagelijks een voorstelling gehouden met waterfonteinen. Deze waterfonteinen spuiten water omhoog. In de avond zijn deze waterstralen ook nog eens verlicht. Het water wordt niet zomaar omhoog gespoten. Er wordt ook muziek afgespeeld en het water wordt omhoog gespoten op het ritme van de muziek. Dit zorgt voor een mooie en bijzondere voorstelling. Het water kan een hoogte bereiken van 42 meter.

Verder beschikt het KLCC Park over veel verschillende boomsoorten. In totaal zijn er namelijk 74 verschillende boomsoorten in het park geplaatst. Over het water loopt verder een mooie brug waar je overheen kunt wandelen en onderdoor kunt. Zodra je verder wandelt is er een zwembad te vinden die gratis is te betreden. Dit zwembad is echter alleen voor kinderen bestemd.

Het park is verder erg geschikt voor mensen die willen hardlopen en voor kinderen is er nog een speeltuin aanwezig. Tot slot zie je oudere mensen en stelletjes een lekkere wandeling door de stad maken. Kortom, er is voor iedereen wel wat te doen.

Ligging van het KLCC Park

Ben jij benieuwd waar het KLCC Park is gelegen of hoe je er het beste kunt komen. Hieronder hebben we een kaart van Kuala Lumpur met de ligging van het KLCC Park. Stippel je eigen route uit om er te komen en geniet hier van het mooie park.