Miniaturen Islamic Arts museum

Islamic Arts museum

Nog een van de hoogtepunten van Kuala Lumpur is het Islamic Arts Museum. Dit museum is ook in het centrum van de stad te vinden. Dit museum is het grootste museum voor islamitische kunst in heel Zuidoost-Azië. In het museum zijn namelijk maar liefst meer dan 7.000 voorwerpen te bezichtigen. Hieronder lees je meer informatie over alles wat er in het museum te zien is en wat er is te doen.

Over het Islamic Arts Museum

Islamic Arts museumZowel van de buitenkant als aan de binnenkant ziet het museum er werkelijk schitterend uit. Het is een groot museum en binnen is het opgedeeld in verschillende gedeelten. De verschillende gedeelten hebben ieder hun eigen thema. De thema’s die je hier kunt bekijken zijn: Architectuur, de Koran en manuscripten, China, India, Juwelen, Textiel, Keramiek, Munten, Wapens en bescherming en houtvoorwerpen.

Een van de mooiste plekken in het museum is naar mijn mening het stuk waar je de miniaturen van de belangrijkste moskeeën over de wereld tegenkomt. In dit gedeelte kom je namelijk ook de belangrijkste moskeeën van de wereld tegen, waaronder de heilige moskee Al-Masjid Al-Haram die in Mekka is te vinden en de Great Mosque of Xian die in China is te vinden. Bij alle miniaturen van de moskeeën is er duidelijk gelet op alle details die eraan te pas komen.

Bij het museum wordt er nog meer georganiseerd. Zo is er een bibliotheek speciaal voor kinderen, zijn er handarbeidlessen en zijn er geregeld sprekers te vinden. Ook is er naast het museum een restaurant waar je uiteraard kunt genieten van heerlijke gerechten afkomstig uit het Midden-Oosten. Tot slot is er in de benedenverdieping een shop te vinden waar je allerlei spullen kunt kopen.

Miniaturen Islamic Arts museum

Praktische informatie

Ben jij van plan om het museum te bezoeken? Dan kun je er dagelijks terecht van 10:00 tot 18:00 uur. Het museum is gelegen richting het zuidwesten van het centrum van de stad dichtbij het KL Bird Park en de bekende Petaling Street. Hieronder hebben we een kaart met de locatie van het museum. Wil je met de metro naar het Islamic Arts Museum? Dan raden we aan om uit te stappen bij het metrostation Pasar Seni.