Werkschoenen

Hoe berg ik mijn werkschoenen op?

Er zijn veel verschillende plekken in het huis waar je schoenen kunt zetten, maar er zijn ook veel plekken waar je de werkschoenen niet moet zetten. 

De kachel

Zet je werkschoenen nooit bij de kachel of een andere warmtebron of zelfs de zon. De warmte zorgt ervoor dat het leer droog wordt en dan gaan de schoenen scheuren en dat wil je vermijden. 

 De vloer

 Heeft u een vloer met een vloerverwarming dan kan het zelfs zo staan dat als de vloer- verwarming wat hoger gaat dat er scheurtjes in het leer komen door uitdroging en dat wil je natuurlijk niet. 

5 tips voor opbergen van werkschoenen, zodat jij er extra lang gebruik van kan maken.

  • Koop 2 paar per keer zodat u ze kan afwisselen om de dag zodat de schoenen kunnen rusten, maar wel op een droge plek, zodat de werkschoen goed kan rusten.
  • Als u de schoen aan het drogen bent moet u de inlegzolen en de veters eruit halen.
  • Behandel je werkschoenen met ledervet 1x per maand dat zorgt er voor dat de conserverende substanties terug het leer inkomen. Ook als je werkschoen niet vies of nat is geworden in die maand is het nog steeds handig om hem in te vetten. 
  • Met impregneerspray bescherm je de werkschoenen tegen water en vuil. Het is raadzaam om het ook 1x per maand te gebruiken net als het ledervet, maar let op de impregnatie is pas na 24 uur volledig actief. dus laat hem na het inspuiten even een dag staan. 
  • Verwijder het vuil wat er die dag is opgekomen met lauw water en zet hem daarna op een droge maar niet al te warme plek. Dat is de optimale plek voor de opberging van een werkschoen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *