Boutique hotel

Alles over een boutique hotel

Heb je al eens gehoord van een boutique hotel? Het is echt een trend tegenwoordig! Ze zijn niet voor niets zo razend populair, want ze zijn erg speciaal. Maar wat is een boutique hotel dan precies? En wat maakt het zo speciaal? En waarom is het zo populair? Dat alles vind je hier! 

Wat is een boutique hotel? 

Je kent de naam boutique misschien wel. Boutiques zijn winkels waar Franse mode of luxe merken verkocht worden. Een hotel heeft daar natuurlijk niks mee te maken. Toch is de naam logisch, omdat de hotels speciaal zijn en zorgen voor een speciale service voor de gasten. Er zijn bovendien nog een aantal andere kenmerken waaraan je een boutique hotel kunt herkennen. Als eerste behoren deze soort hotels in de meeste gevallen niet tot een grote hotelketen. Het is dus vaak kleiner dan een groot erkend hotel, maar de service is er persoonlijker. Ook is het interieur erg kenmerkend, maar daar lees je zo meer over! 

De sfeer en service 

De sfeer is in een boutique hotel intiemer dan bij een grote hotelketen. De service is namelijk veel persoonlijker en er wordt meer stilgestaan bij jouw wensen. Het personeel wil ook graag een praatje met je maken en is niet te statisch zoals je dat bij hotelketens vaak ziet. De sfeer wordt ook bepaald door de inrichting van het hotel. De inrichting is namelijk stijlvol en uniek.  Om deze reden zien deze hotels er ook nooit hetzelfde uit en dat zorgt ervoor dat je steeds weer verrast wordt. Het ene hotel is daarom bijvoorbeeld erg rustig en relaxed terwijl het andere hotel veel drukker is qua inrichting. 

De populariteit 

Mensen zoeken tegenwoordig niet altijd meer de schoonste en de beste hotels. Het gaat vandaag de dag steeds meer om de ervaring die ze krijgen. Natuurlijk doen de boutique hotels er ook alles aan om het hotel zo schoon en toegankelijk mogelijk te houden, maar dat is niet altijd de prioriteit. Het gaat veel meer om de indruk die mensen krijgen van het hotel zodra ze naar binnen stappen. De stijlvolle inrichting, het gemoedelijke personeel en de omgeving dragen allemaal bij aan deze indrukken. Om deze reden kiezen heel veel mensen daarom voor een boutique hotel, omdat ze steeds zoeken naar speciale ervaringen. Dit is ook een reden waarom het zo populair is tegenwoordig en het is dus zeker het proberen waard! 

Locatie van boutique hotels 

Dus waar kan je deze hotels nou precies vinden? Nou, een boutique hotel kun je meestal vinden in het centrum van een stad. In gezellige en populaire steden kom je er daarom ook zeker wel eentje tegen. Doordat de hotels in het centrum te vinden zijn, zijn ze ook op goede afstand van alle bezienswaardigheden van de stad. Ook hoef je niet ver te lopen om naar een bar of een restaurant te gaan. Je kunt daarom met deze hotels ook de echte sfeer van een stad proeven, omdat je letterlijk midden in het centrum verblijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *