Safari Tanzania

Slaap tussen de tijgers en leeuwen; safari in Tanzania en nog veel meer

Ben je iemand die graag veel van de wereld ziet? Die het liefste naar verre landen reist als India, China, Vietnam, Nieuw-Zeeland, etc.? Dan zou je eens in Tanzania op vakantie moeten gaan. Dit is een land in het oosten van Afrika. Het heeft een heel mooi natuurgebied met meerdere nationale parken waar je kunt overnachten. Zo slaap je voor €300 per nacht nog tussen de zebra’s en giraffe. Daarnaast kun je in dit land op mooie safari’s. Naast de wilde natuur in Tanzania kun je ook lekker genieten aan het strand. Wil je weten wat je allemaal kunt doen in Tanzania en hoe je er het beste kunt komen? Lees dan verder. 

Lekker wandelen in Tanzania

Ben je een echte wandelaar en wandel je het liefste door de bossen? In Marangu, een stad in dit land, is een heel erg mooi en groot gebied waar je doorheen kunt lopen. Tijdens het lopen van de natuur kun je mooie bezienswaardigheden tegenkomen als bijvoorbeeld de Ndoro waterfalls. En na een lange wandeltocht kun je er ook voor kiezen om een duik te maken in de Marangu Falls Kinukamori. Zo spoel je al de zweetdruppel van je rug en heb je een lekker vers lichaam om door te kunnen lopen. 

Voor de echte Freek Vonk

Als je een echte dierenvriend bent en graag de dieren in zijn eigen omgeving wilt zien in plaats van in de dierentuin kun je Tanzania op safari. Naast meerdere safari’s kun je Tanzania ook verblijven op Nationale parken. Zo slaap je met je eigen gezin tussen de wilde dieren. Je hoeft niet bang te zijn dat ze je kwaad kunnen doen het natuurgebied van deze wilde dieren wordt in dit land namelijk beschermd. Je slaapt dus tussen de jachtluipaarden zonder dat ze daadwerkelijk als een hondje op je schoot liggen.

Wie niet van het verleden leert…

Ben je een echte historicus en hoe je er ook van dat je tijdens je vakantie ook wat kunt leren van het verleden van het land? Ook in Tanzania is dit mogelijk. Je kunt namelijk een bezoek brengen aan de OI Doinyo Lengai een beroemde rustende vulkaan. Op deze bestemming kun je ook heel ver wandelen.  Voor de geschiedenisliefhebber heb je ook de Olduvaikloof. In het Afrikaanse land is dit de vindplaats van oude menselijke resten. Hier kun je veel te weten komen over de historie en evolutie van de mens. Dit is goed voor je eigen en je omgeving haar ontwikkeling. 

De echte bergbeklimmer in Tanzania

Ben je iemand die niet bang is voor een beetje spierpijn? Dan kun je in Tanzania de hoogste berg van Afrika beklimmen; de Kilimanjaro. Deze hoogste berg in Tanzania bestaat uit drie aaneengesloten stratovulkanen. De Kilimanjaro heeft een piek van 5895 m. je zult dus wel een tippel omhoog moeten maken om helemaal aan de top van deze berg in Tanzania te komen. De volgende dag zal je het wel gaan voelen in je kuiten, maar het was het allemaal waard. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *