Kuala Lumpur autorijden

Mag ik in Kuala Lumpur een auto rijden met mijn rijbewijs?

Bekend van de Petronas Towers, is Kuala Lumpur een stad die nog veel meer te bieden. Behalve voor toeristen, is het een stad die een belangrijke rol inneemt binnen de zakenwereld. Tijd winnen in Kuala Lumpur of gewoon zelf kijken wat er buiten de stad te zien en beleven is, je kan dat allemaal beter klaarspelen door zelf over een auto beschikken. Er eentje huren levert geen problemen op, tenminste wanneer je beschikt over de juiste papieren.

Het Internationaal rijbewijs is wel vereist

Bij het aanvragen kan er uit worden gegaan van het IRB 1949 en zijn er verschillende plekken in Nederland waar dat kan gebeuren. Indien alles in orde blijkt te zijn, kan het IRB al binnen een dag worden verkregen. Het is echter wel belangrijk om nooit te wachten tot op het laatste moment. Het gaat toch wel zware domper leggen op het verblijf in Kuala Lumpur wanneer je niet zelf kan rondrijden? Vergeet ook niet om ook het rijbewijs zelf mee te nemen omdat het IRB alleen in combinatie daarmee wordt geaccepteerd.

Indien je van plan bent om wat langer te verblijven in Kuala Lumpur, is het beter om navraag te doen omtrent de geldigheidsduur van het IRB. Er wordt over het algemeen uitgegaan van een periode van drie maanden en kan bestaat er de mogelijkheid om het Nederlands rijbewijs om te zetten in het Maleisische. Navraag doen bij de RDW zal ook meer duidelijkheid met zich meebrengen. Bij terugkeer in Nederland zal je namelijk ook dan weer wat stappen moeten nemen om het rijbewijs weer om te zetten.

Niet alleen voor een auto is een rijbewijs nodig

Indien je van plan bent om in plaats van een auto een scooter te besturen, zal je ook over een rijbewijs moeten beschikken in combinatie met een geldig IRB. Indien het om een motor gaat, zal je ook op het Nederlands rijbewijs over die categorie moeten beschikken. Bij het besturen van elk motorvoertuig, is er een rijbewijs vereist in combinatie met het IRB. Elke verhuurmaatschappij behoudt zich het recht om wat extra voorwaarden te stellen en heeft dat veel te maken met de verzekeringen. Indien je pas jouw rijbewijs hebt behaalt, zal het niet eenvoudig zijn om een auto of motor  te huren. Voordat je op vakantie of zakenreis gaat naar Kuala Lumpur, is het beter om online navraag te doen over de voorwaarden gesteld door de verschillende verhuurmaatschappijen. Eenmaal er een verhuurmaatschappij gevonden is, kan je het best ook kiezen voor het uitgebreidt verzekeringspakket. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bij politiecontroles dienen alle relevante stukken en meestal ook het paspoort overlegt worden. Indien je van plan bent om voor een lange periode te blijven in Kuala Lumpur, dien je zeker niet te vergeten om voor het vertrek te kijken naar de vervaldatum van het rijbewijs. Zo kan je op tijd naar de RDW stappen om de om de verlenging in orde te maken. Zo ver van huis, is het altijd beter om goed voorbereidt op stap te gaan.

Met jouw rijbewijs in combinatie met het IRB rondrijden in Kuala Lumpur rondrijden mag dus geen probleem vormen en dien je wel altijd rekening te houden met de lokale omstandigheden. Er kunnen soms wat afwijkende voorwaarden gelden, maar zal je daarover wel ingelicht worden door de verhuurmaatschappij. Vraag er vooraf naar en let ook op de vervaldatum van het rijbewijs wanneer je er voor een lange periode zal verblijven. Ook de verkeersregels zijn anders, je inlezen en deze theorie oefenen kan hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *