Het beste van Azië

Het beste van Azië zien?

Wil jij genieten van de prachtige Aziatische cultuur? Overweeg dan een rondreis in Maleisië! Je kunt hier de mooiste natuur van Azië zien in de prachtige nationale parken.

Adembenemende natuur 

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan moet je een rondreis door Maleisië maken! De nationale parken zijn prachtig om doorheen te wandelen. Ga bijvoorbeeld naar het Taman Negara National Park. Dit is niet alleen het grootste nationale park in Maleisië, maar heeft ook de langste touwbrug in de hele wereld. Daarnaast bevindt de inheemse stam Orang Asli zich in dit park. Je kunt hier niet alleen genieten van de natuur, maar dus ook van de cultuur van Maleisië. 

Naast de nationale parken kun je ook zo de jungle in met verschillende tours! Zo kun je prachtig wandelen door het tropische regenwoud en verschillende wilde dieren spotten. Daarnaast kun je het reservaat bezoeken waar ze orang-oetans revalideren om terug te zetten in de natuur. 

Architectuur

Houdt jij van prachtige gebouwen en ontwerpen? Dan moet je naar Malacca! Hier vind je de meest interessante architectuur. Daarnaast zijn er veel musea en historische plekken voor de liefhebber. Eén van de meest prachtige architectuur in de wereld zijn de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur. Dit zijn de hoogste torens in de wereld! Het mooiste aan dit prachtige gebouw? Je kunt over de brug lopen die de torens verbindt en zo genieten van het prachtige uitzicht!

Naast deze prachtige gebouwen zijn er ook verschillende moskeeën in Maleisië. Deze zijn zowel van binnen als buiten adembenemend. Het is niet alleen voor moslims prachtig om te zien, iedereen kan genieten van de architectuur van deze unieke gebouwen.

Heerlijk eten 

De lokale gerechten van Maleisië zijn authentiek en uniek. Wij zijn hier in Nederland wel bekend met de standaard ‘nasi’, maar dit is heel anders dan hoe het origineel is. De Nasi Kandar is een van de bekendste gerechten in Maleisië. Het is letterlijk vertaald ‘gemixte rijst’. Het is dus rijst met een mix aan verschillende toppings. Het wordt vaak geserveerd met een vorm van proteïne in een currysaus en groenten. Heel anders dan wat wij gewend zijn, maar nog veel lekkerder!

Met een rondreis door Maleisië zie je het allemaal. Prachtige natuur, mooie cultuur, heerlijk eten en adembenemende architectuur! Wil je nóg meer zien? Gelukkig zit je al in Azië en kun je makkelijk een reis naar Maleisië combineren met een ander prachtig Aziatisch land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *