Duurzaam reizen camper

Dé tips om duurzaam te reizen met een camper

Je zult het vast kunnen beamen als we zeggen dat reizen met een camper de meest geweldige manier van reizen is. Toch is het zo dat dit niet de meest groene manier van reizen is. Het is toch wel belangrijk om deze wereld zo mooi mogelijk achter te laten voor de generaties na ons. Er zijn veel mogelijkheden om je camper trip zo duurzaam mogelijk te maken. Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet. 

Check de bandenspanning

Heb jij net een mooie Roller team camper aangeschaft? Check dan altijd nog wel even voor vertrek de bandenspanning. De band raakt met een goede bandenspanning minder snel verhit doordat hij met een minder groot oppervlak in aanraking komt, wat beter is voor de grip. Het controleren van de bandenspanning rijd niet alleen veel veiliger, het is ook duurzaam. Als de bandenspanning niet optimaal is, heb je meer weerstand wat resulteert in een hoger brandstof verbruik. Regelmatig controleren betekent dus veilig op weg kunnen!

Lokaal inkopen

Als jij op een bepaalde bestemming bent aangekomen met jouw camper, is het belangrijk om ook de lokale bevolking daar te steunen. Door lokaal te komen stimuleer je de economie op die bestemming. Haal eens eten bij een lokaal restaurantje in plaats van een grote, bekende keten. Of wat dacht je van souvenirs, dit kun je beter kopen bij kleine zelfstandigen in het land zelf. Zo kun jij de lokale werkgelegenheid een eindje op weg helpen. Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk biologische producten te kopen. Voor de camper kun je denken aan biologisch afbreekbare toilet chemicaliën en biologisch afwasmiddel.

Ook draagt dit natuurlijk bij aan een duurzame camperreis! 

Combineer meerdere bestemmingen 

Heb jij zowel Spanje als Portugal op jouw bucketlist staan om te bezoeken met jouw camper? Maak dan een duurzame keuze en combineer deze landen in één camperreis. Als je beide landen apart van elkaar een bezoekje brengt met twee verschillende reizen, moet je veel meer kilometers maken. Dit betekent automatisch ook meer CO2 uitstoot. Met een lange camperreis heb je meer tijd om te genieten van al het moois dat het land van bestemming heeft, en zo sla je dus twee vliegen in één klap! 

Niet te zwaar laden

Wist jij dat een te zwaar geladen camper gevaarlijke situaties kan opleveren? Dit komt omdat de camper dan slechter remt. Het is dus ook zo dat je hoge boetes kan krijgen voor een te zwaar geladen camper. Het is veel duurzamer om je camper te laden met minder gewicht.  Zo gebruik je namelijk minder brandstof, waardoor je langer op één tank kunt rijden en daardoor minder uitstoot. Bespaar gewicht en neem geen onnodige bagage mee. Ook helpt het om met een (nagenoeg) lege watertank en lege afvaltanks te rijden, vooral op lange afstanden.

Ruim je afval op

Leave no trace. Dit betekent dat niemand moet kunnen zien dat jij ergens bent geweest. Wandel op de aangegeven paden en laat geen afval achter. Zo blijft alles mooi voor de volgende bezoekers. Het is ook niet erg om het afval nog mee te nemen tot je ergens de mogelijkheid hebt om het weg te gooien. Indien mogelijk is het ook goed om je afval te scheiden bij je camperplaats zodat dit goed verwerkt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *